Hotell i Etiopien

Ska du resa till Etiopien och bo i hotell så vill du säkert veta lite om vilka hotell som har bra kvalité och är prisvärda. Eller så är du bara nyfiken på vad du ska förvänta dig av hotell i Etiopien. Hur som helst har du kommit helt rätt, här på Etiopien.se finner du all information som du behöver inför din resa.

Är hotell billigt i Etiopien?

Jämfört med hotell i Sverige är hotell i Etiopien lite billigare, men det beror ju så klart på många faktorer. Du kan självklart hitta billiga och underbara hotell om du bokar i god tid eller reser när det inte är hög säsong. Hotellen kan kosta mer ifall det är beläget i centrala delar eller turistområden. Vart i Etiopien du ska resa är även en viktig faktor. Till exempel kommer hotell i huvudstaden Addis Ababa kosta mer än om du skulle boka hotell i en annan stad som Dolo Odo.

Din standard för hotell spelar också stor roll. Om du är bekväm med måttligt stora rum kan du spara en slant. De billigare hotellen i Etiopien brukar inte ha så stora rum, men de är tillräckligt stora för att du ska kunna ha en härlig upplevelse.

Ett rum för två i ett 3-stjärnigt hotell kan kosta mellan 300-1200 per natt beroende på hur centralt boendet är. Jämfört med Sverige är det billigare med 3-stjärniga hotell och du får definitivt mer för pengarna.

Prisvärdhet

Om du uppskattar god service och härlig stämning till ett relativt billigt pris så kan du räkna med att hotellen är prisvärda. Servicen varierar definitivt mellan alla olika hotell, men i överlag är personalen trevliga och hjälpsamma. Dina förväntningar av de billigare hotellen bör inte vara för höga när det kommer till inredning och yta, men däremot är miljön skön och upplevelsen bekväm.

Som du säkert själv har listat ut så får du mer för pengarna när du spenderar en större summa; mer centralt läge, större rum, fler aktiviteter på hotellen etcetera. Dock betyder det inte att din resa begränsas, utan du får bara en annorlunda erfarenhet. Hur du än har lagt upp din budget kommer din tid hos hotellen vara fantastiska och prisvärda.

Service och kommunikation

Personalen som jobbar på hotellen kan oftast tala flytande engelska, i värsta fall har de lite svårigheter men kan ändå göra sig förstådda. Du blir alltid bemött med stora leenden och vänliga ord samt hjälpsamma personal. Tidigare har det nämnts att miljön i de Etiopiska hotellen är härlig och skön. Detta är tack vare den goda inställningen från både personalen och de som bor på hotellen.

Det är vanligt att kommunicera med andra boende på hotellen vilket bidrar till en känsla av gemenskap och glädje. För att kommunikationen ska hållas på en god nivå är det även viktigt att du är positiv och glad. Det blir enklare för den andra parten att vara genuin så att ni får uppleva en bra stämning.

Insekter och hygien

Hygien i hotellen är viktig för att du som gäst ska få ett bra intryck vilket är varför det satsas mycket på att hålla rummen rena. Ibland kan gäster ändå hitta insekter på rummen. Detta betyder inte att rummet är smutsigt, rena rum har också besök av mindre insekter ibland. Det beror på att Etiopien är ett varmt land där det finns väldigt mycket insekter som vistas överallt. Men det är en större chans att du finner insekter i de billigare hotellen, speciellt om de ligger en bit utanför den centrala delen av staden. Anledningen till detta är att insekterna vistas mer utanför centrum i och med de stora byggnaderna och bilvägarna. Sannolikheten att du finner insekter på hotellen är ganska liten så du behöver inte oroa dig.

Tack för att du besökte Etiopien.se! Vi hoppas att vår information har varit givande och vi önskar dig en trevlig resa!
Etiopien

Populärast just nu (Topp 5)

  • 1. Flyg till Etiopien
  • 2. Sevärdheter i Etiopien
  • 3.
  • 4.
  • 5.

Säkert att resa till Etiopien?

Lorem dipsum etc.

Behövs Vaccination?

lorlelele